Samvira

Minden terápiának véget kell egyszer érnie – a Gluténterápiának is

A terápia nem egy állapot, hanem egy segítő folyamat. A terápia szűk értelemben azt jelenti: gyógykezelés. A gyógykezelés végén pedig a páciens meggyógyul.  Ha a kezdetektől olvasod a blogomat, talán még halványan rémlik, hogy miért is neveztem el Gluténterápiának ezt az oldalt. Régen volt, bizony régen volt. Amikor megtudtam, hogy gluténérzékeny vagyok, meglehetősen magam alá… Tovább »

Hányszor kell elmondani, hogy nem fogyókúra a gluténmentes étkezés?

Több irodalmi hasonlatot is tudnék mondani a szituációra. Például Sziszifuszt, aki görgeti a követ, de az mindig visszagurul. Vagy a Márió és a Varázslóban a tömeget, aki hiába üvölti, hogy Jézuson kegyelmezzenek, csak a galád latornak adnak kegyelmet. Ennek ellenére leginkább úgy érzem magam, mint aki kiáll a tér közepére és ordít, de nem hallja… Tovább »

Hogyan gluténmentesítsd a konyhád?

A kérdésre a rövid válasz: dobjál ki mindent és kezdd az elejéről gluténmentes hozzávalókkal.  A hosszú válasz ennél kicsit bonyolultabb. Készülj az olvasásra, ez most a szokottnál kicsit hosszabb lesz. Mikor megtudtam, hogy gluténérzékeny vagyok, egy ideig vegyes konyhát próbáltunk tartani. Kétféle kenyér volt otthon és a gluténmentes tésztákat sem űztük el otthonról. Aztán egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!