Samvira

Chiamag lisztes tortilla

Vannak napok, amikor rádöbbensz, hogy vagy lejárt egy alapanyag szavatossága, vagy pont aznap jár le, amikor a szekrényben kutakodsz. Így jártam a chiamag liszttel. Ajándékba kaptam és eddig nem nagyon volt szükségem rá. Amikor néhány nappal ezelőtt körbenéztem a szekrényben, akkor szembesültem vele, hogy aznap volt a minőségegőrzési idő utolsó napja. Ettől persze nem kell… Tovább »

Krémleves – egyszerű, gyors vacsora

Odafigyelsz az egészségedre? Odafigyelsz az étkezésre? Akkor mit eszel vacsorára? Nap, mint nap jönnek elő ezek a kérdések. Azt régóta tudjuk, hogy este nem egészségesek a nehéz ételek. Hogy is van a közmondás?  reggelizz, mint egy király, ebédezz, mint egy polgár, vacsorázz, mint egy koldus.  És persze jönnek a kifogások, hogy nincs időm ebédelni, reggelizni,… Tovább »

Spenótos lasagne – glutén- és laktózmentes verzióban, hús nélkül

Krisztián, szeretünk Benneteket! De ezt a történetet akkor sem hagyhatom ki, mert mindig ez jut eszembe a spenótról és a lasagne-ról. Nagyjából 10 év óta vagyok vegetáriánus, és másfél éve vagyok gluténmentes diétán. Abban az időben, amikor még nem tudtam a gluténérzékenységemről, már akkor is komoly gondot okoztam a húsevő rokonoknak egy-egy látogatás előtt-alatt. Vannak,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!