Samvira

Chiamag lisztes tortilla

Vannak napok, amikor rádöbbensz, hogy vagy lejárt egy alapanyag szavatossága, vagy pont aznap jár le, amikor a szekrényben kutakodsz. Így jártam a chiamag liszttel. Ajándékba kaptam és eddig nem nagyon volt szükségem rá. Amikor néhány nappal ezelőtt körbenéztem a szekrényben, akkor szembesültem vele, hogy aznap volt a minőségegőrzési idő utolsó napja. Ettől persze nem kell… Tovább »

Hummusz – egyszerű, finom, tápláló

Budapesten megszaporodtak a hummuszt kínáló bárok, büfék. Ennek az oka talán az, hogy a mediterrán koszt reneszánszát éli kis hazánkban. Emellett a kenhető-mártogatós dolgok is egyre elterjedtebbek. A hummusz kenhető is, meg mártogatható is. Ráadásul finom is. Ha valaki nem akar elmenni étterembe hummuszt enni, kapható boltban is és otthon is el lehet készíteni. Néhány… Tovább »

Vegetáriánus, gluténmentes cukkinifasírt

Azt hiszem, ez az étel is azoknak az egyike, amiket viszonylag kevés munkával, és ami a legfontosabb: kevés mosogatnivalóval el lehet készíteni. Ráadásul egész szimpatikus kinézetű cukkinikat lehet kapni mostanában a boltban. Így a mi hűtőnkben is nemrég landolt két finom, közepes méretű cukkini. Egy-két napig nézegettem, gondolkodtam, mit együnk belőle. Először grillezett cukkinira gondoltam…. Tovább »

Variációk rakott krumplira

Tudom, hogy ünnepek környékén nem a rakott krumpli az, ami eszedbe jut, ha főzni kellene, nálunk mégis ez volt egyik nap ebédre. Szeretjük és kész. Egyszerű étel. Igaz, kicsit időigényes, viszont a nettó munka meglehetősen kevés vele. Ha jól belegondolsz, sokféleképp el lehet készíteni. Nézzük először az alapreceptet! Hozzávalók: 7-8 közepes burgonya; 5-6 tojás; egy… Tovább »

Lusta dödölle – egyszerűen finom!

Nemrég olvastam arról, hogy milyen zöldségnek pucoljuk meg a héját és melyek azok, amiket csak simán megmosunk és kicsit megdörzsölünk fogyasztás előtt. Ha jól belegondolok, akkor a krumplinak is meglehetősen vékony héja van, pláne, ha még újkrumpliként vásároljuk tavasszal. Igaz, hogy a tavasz még előttünk van, de amikor körbenéztem a hűtőben, formás, vékony héjú krumplikkal… Tovább »

Tejszínes zöldséges csicseriborsó

Ma voltam boltban. Természetesen elfelejtettem olivabogyót venni. Amikor hazajöttem, akkor döbbentem rá, hogy nincs itthon elég krumpli sem, így aztán a vegetáriánus provance-i rakott krumpli még kicsit várat magára.  Viszont vettem csicseriborsó-konzervet. Ez azért jó, mert nem kell 12 órán át áztatni a csicseriborsót, azonnal felhasználható és kevés főzés kell csak neki. Így aztán belenéztem… Tovább »

Majdnem serpenyős sült zöldség

Vettünk új serpenyőt. Az volt ráírva, hogy szabadon használható a sütőben. Így aztán arra gondoltam, hogy ki is próbálom és ezzel megúszok egy plusz edénymosogatást. Egyik este úgy döntöttem, hogy hajdinás zöldséget készítek másnapra. Legyen akkor ez, ugorjon a majom a vízbe! A múltkori mirelites zöldségnél az volt a gond, hogy a mirelit zöldség sok… Tovább »

Tojásos rizs vegetáriánus és vegán változatban is

Be kell, hogy valljam, Street Kitchen rajongók vagyunk. Egyszerű, finom, könnyen elkészíthető ételeket készítenek, amiket elég könnyen át lehet konvertálni gluténmentes verzióra. Ráadásul sokszor még a vegánosítás sem olyan bonyolult dolog. Egy remek tojásos rizs receptet találtunk nemrég, amit kicsit átszabtunk a saját ízlésünk szerint. És segítek elkészíteni vegán verzióban is, hogy aki nem eszi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!