Gluténterápia

Hitvallásom

hitvallásom, dr. Kővári Elvira, Gluténterápia
 
6 milliárd ember él ezen a Földön, 6 milliárd féle DNS-el. Mindenki más és más.
 
Van, aki szőkének, van, aki barnának született. Vannak, akik zöld szemmel élnek, mások barna szemekkel néznek a holnapra. Egyesek alacsonyak, mások 2 m feletti szemmagasságból csodálkoznak a világra. Vannak, akiknek bármivel megbírkózik a szervezetük és vannak, akik érzékenyebbek a külvilágra.
 
Vannak, akiknek a a szervezete minden ételt gond nélkül megemészt és vannak, akik nem bírnak néhány étellel. Van olyan is, amikor az emberi test nem képes megkülönböztetni bizonyos táplálékokat az emberi test egyes részeitől. Így aztán ellenük fordul, legyen szó hófehér búzalisztből készült kenyérről vagy bármi másról, amit a szervezet annak vél – még akkor is, ha az nem más, mint a saját tested.
 
A gluténérzékenység erről szól. Arról, hogy a szervezeted nem tud mit kezdeni néhány anyaggal. Megpróbálja minden áron kiírtani, kiűzni a szervezetből. De nemcsak azt, hanem minden hasonlót is. És a harc közben persze hullik a forgács, roncsolódnak a belek, a csontok és sok más is, ami addig megfelelően működött. A szervezeted az ellenséget, a glutént akarja kiűzni minden áron.
 
A harcnak aztán nagy galiba lesz a vége: a szervezeted megfeledkezik arról, hogy miről is szól ez a harc. Meg akarja nyerni a háborút, minden áron. Az ár pedig a saját szervezeted lesz. A pusztulú bélrendszered, a kálciumhiányos csontjaid, a pusztuló pajzsmirigyed, a felszínódáshiány okozta betegségek – amíg rá nem jössz, hogy milyen harc dúl a testedben.
 
Mit tehetsz ellene? Amit én: elfogadod azt, hogy gluténérzékeny vagy. Megbékélsz a szervezeteddel, megbékélsz az állapotoddal, megbékélsz az ételekkel, megbékélsz saját magaddal. Odafigyelsz magadra nap, mint nap, minden egyes étkezéskor. Még ha csak egy kis morzsát eszel, akkor is figyelsz saját magadra és szereted a tested.
 
Elfogadod, hogy van élet glutén nélkül. Elfogadod, hogy ez nem betegség, hanem egy állapot. Olyan, mint a szemed színe, mint a testmagasságod, mint a bőröd színe, mint bármi más, amivel leszülettél erre a Földre. Mert ez is Te vagy! Éld az életed úgy, ahogy Neked, a testednek a lehető legjobb.
 

Élj teljes életet glutén nélkül!

 
dr. Kővári Elvira
reiki mestertanár
gluténérzékeny blogger

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!