Samvira

Hitvallásom

 
6 milliárd ember él ezen a Földön, 6 milliárd féle DNS-el. Mindenki más és más.
 
Van, aki szőkének, van, aki barnának született. Vannak, akik zöld szemmel élnek, mások barna szemekkel néznek a holnapra. Egyesek alacsonyak, mások 2 m feletti szemmagasságból csodálkoznak a világra. Vannak, akiknek bármivel megbírkózik a szervezetük és vannak, akik érzékenyebbek a külvilágra.
 
Vannak, akiknek a a szervezete gond nélkül működik és vannak, akiknek ideiglenes, vagy hosszú távú gondjai vannak. Nekem és talán neked is a bélrendszereddel van gondod – ami egy életre szól: gluténérzékeny vagyok. Ez azért van, mert a testünk nem képes megkülönböztetni bizonyos táplálékokat az emberi test egyes részeitől. Így aztán ellenük fordul, legyen szó hófehér búzalisztből készült kenyérről vagy bármi másról, amit a szervezet annak vél – még akkor is, ha az nem más, mint a saját tested. A gluténérzékenység erről szól. Arról, hogy a szervezeted nem tud mit kezdeni néhány anyaggal. Megpróbálja minden áron kiírtani, kiűzni a szervezetből. De nemcsak azt, hanem minden hasonlót is. És a harc közben persze hullik a forgács, roncsolódnak a belek, a csontok és sok más is, ami addig megfelelően működött. 
 
De lehet, hogy neked más problémád van. Lehet, hogy a szervezeted úgy termeli az inzulint, mint a hegyi forrás a hidegvizet. Így sem egyszerű az élet, de egy dolognak légy tudatában: ha időben észreveszed és változtatsz az életmódodon, ez csak egy átmeneti állapot. 
 
Mi a megoldás? Mit tehetsz ellene? Amit én: elfogadod azt, hogy
  • gluténérzékeny vagy,
  • inzulinrezisztens vagy, esetleg
  • IBS-ed van, de az is lehet, hogy
  • egyszerűen csak refluxos vagy,
  • vagy épp klimaxolsz.

Mindegy, hogy épp milyen állapotban van a szervezeted. Lényeg, hogy felismerd, hogy:

VAN MEGOLDÁS!

Akár átmeneti a szervezeted állapota, akár egy életre oda kell figyelni saját magadra, mindig, mindenkor van megoldás. Ezt pedig úgy nevezik:

ÉLETMÓDVÁLTÁS.

Ebben segítek neked a blogommal. A Samvira oldalt azért hoztam létre, hogy minél több hasznos információt megoszthassak veled, amivel könnyebbé tehetem neked azt az időszakot, amíg megszünteted a problémát. 

Mert hiszem, hogy rengeteg problémára van megoldás. Első és legfontosabb az, hogy békélj meg a szervezeteddel, az állapotoddal, az ételekkel, ekkor megbékélsz saját magaddal. Odafigyelsz magadra nap, mint nap. Megtanulod szeretni és tisztelni a tested. Megtanulod, hogy hogyan élhetsz boldog és egészséges életet.

 

Élj teljes életet!

 
dr. Kővári Elvira
fitoterapeuta, reiki mestertanár
gluténérzékeny blogger

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!