Neked is van néha olyanod, hogy ennél valami finomat, de nem tudod, hogy mit? És lehetőleg gyorsan, mert baromira éhes vagy? Ha bírsz kb. 10-15 percet várni, akkor ez a kaja pont Neked való!
Ráadásul meg lehet oldani glutén- és laktózmentes változatban is. De mi is ez? A tojáskrém! Elég sok változatban elkészíthető, nehezen lehet mellélőni. Meg lehet oldani olyan “majd a Buday”-módra is. Belenézel a hűtőbe, és keresel tojást, meg még ami van és máris kezdheted a finom tojáskrémet készíteni. Mi most nem így kezdtük. A párom egyszerűen úgy döntött, hogy együnk ilyet vacsorára és már sürgött-forgott is a konyhában.
De hogyan is készül a finom tojáskrém vacsira gluténmentesen és laktózmentesen?
Hozzávalók:
Elkészítés menete:
Ha még nem főzted volna meg, főzd jó keményre a tojást Ez kb. 10 percet jelent. Azt tudtad, hogy a tojást hideg vízbe kell tenni és úgy kezdeni főzni? Ha hideg a tojás héja és forró vízbe teszed, kirobbanó élményben lesz részed, a tojáskrémet meg a hajadra kenheted. Szó szerint… És pucolásnál is a barátod a hideg víz. Még forrón tedd a tojásokat hideg vízbe és hagyd lehűlni. Addig kezdd el pucolni a hagymát.
Tisztítsd meg a hagymát, pucold meg a tojásokat. Mindent vágj össze nagyon apróra. A tojást törd össze jó apróra villával. Gyakorlatilag a kenyér meg a tejföl kivételével mindent vágj össze a lehető legapróbb darabokra egy tálban. Keverd össze tejföllel. Kanalanként adagold és közben folyamatosan kevergesd a masszát. Amikor kenhető állagú lesz, akkor van készen. Ha nincs kedved ezzel bajlódni, de nem gond az aprítót elmosni, akkor robotgépben keverd össze. Így kisebb darabokra tudod vágni, tényleg olyan lehet, mint egy krém. Ha kézzel darabolod, akkor rusztikusabb lesz.
És már készen is vagy. Ugye, hogy nem is olyan rossz?