A rizottó az egyik legkönnyebb étel, amit el lehet készíteni – feltéve, ha tudjuk, hogyan kell nekikezdeni. Ahogy azt korábban olvashattátok, nekem sem ez volt az első próbálkozásom. A múltkori tárkonyos rizottó sikerén felbuzdulva úgy döntöttem, hogy kipróbálom a paradicsomos verziót is. 20 perc alatt készen volt. Akkor erre már mondhatjuk, hogy gyors, nem? Na jó, csak egy adagot csináltam belőle, de fél óra alatt készen van akkor is, ha 3-4 főre főzöl. Egyszerűen csak nagyobb edény kell hozzá.
Kezdjünk is gyorsan hozzá, mielőtt még éhesebb leszel!
Ha erős a paradicsom héja, először ettől szabadulj meg. Emészteni úgysem tudod, főzés közben úgyis elválik a paradicsom húsától. Koktélparadicsomnál erre nem nagyon van szükség. Egy edényben forralj vizet. A paradicsomok tetejét kicsit vágd be és dobd be egy-két másodpercre a paradicsomot. Ha elkezd elválni a héja a hústól, vedd ki és így már könnyen le tudod hántani.
Utána darabold fel az összes hozzávalót, készíts elő mindent, mert gyors lesz. Egy edényben olajon egy kicsit párold meg a zöldborsót, ha mirelitet választottál. Ezután tedd hozzá a paradicsomot, a hagymát, fűszerezd meg, majd tedd hozzá a rizst is. Fokozatosan adagold hozzá a főzőlét, kevergetve az egészet.
Ne ijedj meg, ha még nem csináltál ilyet, a rizs szépen meg fog dagadni! Kicsit több vizet számolj, mint amikor fedő alatt főzöd, mert fedő nélkül elég rendesen párolog minden. Időről időre nézd meg, hogy készen van-e a rizs, mert nem kell túlzottan sokat kevergeni. A sajtot vagy a tofut csak a legvégén tedd hozzá, mielőtt kiteszed a tányérra. Csak kicsit keverd el, hogy az is jól átmelegedjen. Jó étvágyat hozzá!