Fradi a sütőben – zöld-fehér rakott brokkolis bab

Mikor megláttam a tepsiben az előkészített ételt, két dolog jutott eszembe. Az egyik a Fradi, a másik meg, hogy kellene bele még tenni valamit. Vagy mégsem. 

Tudom, hogy most az összes Fradi drukker ismerősöm furán néz rám, hogy nem is tudták, hogy szeretem a focit. Ami egyébként nyilván azért van, mert tényleg nem szeretem a focit. A nem Fradi-drukker ismerőseim meg nyilván közlik, hogy nyilván ettem valamit, hogy így megbolondultam. Ha lila fehér színekből állítottam volna össze a rakott valamit, akkor valószínűleg UTE-s rakott bab lett volna a címe a receptnek, de ez zöld és fehér. Ennyi. 

Az ázsiai konyha szereti a színeket. Az ajurvédikus konyha meg kifejezetten művészi módon bánik az ételekkel, ami bizony időnként harmonikus színorgiát eredményez a tányérban. Én is szeretem, ha nem csak egy- vagy kétféle színű étel kerül az asztalra. Így máskor választottam volna más hozzávalókat is, de most így alakult. 

Az az igazság, hogy nem akartam sok időt tölteni a másnapi ebéd elkészítésével. Ennek legegyszerűbb módja a rakott étel elkészítésének választása. 

Hozzávalók egy kisebb tepsi rakott brokkolis babhoz: 

Rakott brokkolis zöldbab elkészítése: 

Hámozd meg és darabold fel kb. 1 cm-es szeletekre a burgonyát. A mélyhűtött zöldséget olvaszd ki. Ha jót akarsz magadnak, akkor wok-ban picit pirítsd meg. Én ezt elmulasztottam, így kicsit több vizet eresztett a zöldség, mint kellett volna. 

Pucold meg a hagymát is és vágd fel karikára. A tejfölt és a nyers tojást keverd el a fűszerekkel. A krumplit, a hagymát és a zöldségeket tedd bele egy tepsibe, kis olajat tegyél alá. Öntsd rá a tejfölös keveréket egyenletesen a rakott bab tetejére és kicsit forgasd meg benne az egészet. A tetejére pedig reszeld rá a sajtot. 

Fólia alatt süsd kb. 30 percig 200-220 fokon, utána vedd le az alufóliát és süsd készre, és máris kész a zöld-fehér rakott brokkolis bab. 

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »