Vettünk új serpenyőt. Az volt ráírva, hogy szabadon használható a sütőben. Így aztán arra gondoltam, hogy ki is próbálom és ezzel megúszok egy plusz edénymosogatást. Egyik este úgy döntöttem, hogy hajdinás zöldséget készítek másnapra. Legyen akkor ez, ugorjon a majom a vízbe! A múltkori mirelites zöldségnél az volt a gond, hogy a mirelit zöldség sok levet eresztett, nem lett túlzottan finom. A párom javasolta, hogy kicsit grillezzem meg a zöldségeket, de legalább serpenyőben legalább süssük meg, mielőtt összekeverjük az egészet grillezés előtt. Az ötlet remek, gondoltam, kipróbálom. Ez lett az eredménye:
Hozzávalók a serpenyős sült zöldséghez (2 főre):
Hogyan készítsd el a serpenyős sült zöldséget?
Tedd fel a hajdinát kétszeres sós vízben főni. Közben pucold meg a hagymát, répát, vedd elő a mirelit zöldségeket és az egyéb hozzávalókat. A hagymát vágd kb 0,5-1 cm széles karikákra. Ezeket először kevés kókuszzsíron (ne ijedj meg, jó az olaj is, ha csak az van otthon) párold meg a serpenyőben fedő alatt. Miközben készül, a répát szeleteld fel. Ha készen vagy vele, akkor az összes zöldséget öntsd a serpenyőbe, sósd és fűszerezd meg. Piriítsd meg az egészet, de vigyázz, hogy ne süljön meg. Elég annyi, hogy a mirelit kicsit kiolvadjon és egy pici színe legyen a zöldségeknek.
Ekkorra meg kell, hogy főjön a hajdina. Keverd hozzá az egészet és a sajtot reszeld a tetejére. És most jön az, amit a végén én nem mertem kipróbálni. Ilyenkor elvileg az egész serpenyőt úgy, ahogy van, be kellene tenni a sütőbe, grillező funkcióra, kb. 200-220 fokra. Én ezt végülis betettem az egészet egy jénaiba, maradtam a jól bevált módszernél. Addig hagyd bent a sütőben, amíg szép aranybarnára meg nem pirul a sajt a tetején. Ez 15-20 perc szokott lenni. Vagy kevesebb. Vagy több, attól függően, hogy milyen a sütőd. Jó étvágyat!