Gluténterápia

Tejszínes zöldséges csicseriborsó

Ma voltam boltban. Természetesen elfelejtettem olivabogyót venni. Amikor hazajöttem, akkor döbbentem rá, hogy nincs itthon elég krumpli sem, így aztán a vegetáriánus provance-i rakott krumpli még kicsit várat magára. 

Viszont vettem csicseriborsó-konzervet. Ez azért jó, mert nem kell 12 órán át áztatni a csicseriborsót, azonnal felhasználható és kevés főzés kell csak neki. Így aztán belenéztem a hűtőben, hogy mi van itthon és “majd a Budai”-módra kezdtem el főzni. Egész jó sikeredett belőle: tejszínes zöldséges csicseriborsó, barnarizzsel. Merthogy tegnap tejszínes spenótot készítettem és a tejszín fele megmaradt, fel kellett használni. Így mindenképp tejszínes ételt akartam főzni, hát csicseriborsó lett belőle. 

Hozzávalók a tejszínes zöldséges csicseriborsóhoz (2 adag): 

  • nagyméretű csicseriborsó konzerv fele – ez kb. 40 dkg csicseri;
  • 2 nagyobb méretű sárgarépa;
  • egy marék mirelit zöldborsó (ez kb. 15 dkg);
  • 30%-os laktózmentes főzőtejszín;
  • egy nagy fej vöröshagyma;
  • két gerezd fokhagyma;
  • só, bors;
  • kevés olaj a pároláshoz;
  • köretnek meg amit akarsz, én barnarizst választottam.

Hogyan készítsd el a tejszínes zöldséges csicseriborsót?

A köretnek valót tedd fel főni. Itthon pont előfőzött barnarizs volt, így nekem meglehetősen könnyű volt a dolgom. Egyszerűen csak vizet kell forralni, abba beletenni az előfőzött rizst zacskóstul és a használati utasítás szerint megfőzni. Amúgy nem ez a legegészségesebb étel, de ezt is meg kell enni, ha már egyszer van itthon és még nem romlott meg.

Tisztítsd meg és szeleteld fel a hozzávalókat. Készíts elő egy serpenyőt vagy wok-ot. A felaprított hagymát egy kevés olajon párold meg. Tedd hozzá a felszeletelt sárgarépát, a zöldborsót és a csicseriborsót (a konzerv leve nélkül) és fokhagymanyomón nyomd az egészre a fokhagymát. Sózd és borsozd meg az egészet, majd pirítsd még addig, hogy a mirelit zöldborsó felmelegedjen. 

dr. Kővári Elvira, Gluténterápia, csicseriborsó

4-5 perc kevergetés után öntsd hozzá a tejszínt és kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik. Ha készen van, jöhet a rizs és máris fogyasztható. A fűszerezés persze változhat a saját ízlésed szerint. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!