A kovászos uborka nélkül kevés magyar tudja elképzelni a nyarat. A gond ott kezdődik, amikor nem ehetsz búzalisztből készült kenyeret, esetleg számolnod kell a szénhidrátot és lehet, hogy még a krumpli is gond a keményítőtartalo miatt.
Ha röviden akarom összefoglalni: finom.
De miért is fontos ez?
Persze, mondhatod, hogy bele kell számolni a szénhidrátba a kovászos uborka minimális szénhidrát tartalmát és úgy összeállítani a napi étkezést. Egy dolog azonban fontos: ha el lehet másképp is készíteni, akkor miért építenéd be a napi menübe a kovászos ubit? Nem akarsz inkább mást enni helyette és inkább tömni magad kovászos uborkával?
Mi a megoldás? Van megoldás! Roppanós kovászos uborka, amit még a napra sem kell kitenni.
Hogyan készítsd el a kovászos uborkát kenyér és burgonya nélkül?
Párom édesanyja ezzel lepett meg nemrég. Nemcsak kovászos uborkának néz ki, hanem pontosan olyan finom is.
Az üveg alján az a zöld pöcök egy nagyon praktikus valami. Van neki egy szára, ami felér az üveg tetejéig. A tálcaszerű alsó része lyukacsos, így le tudod tolni gond nélkül az üveg aljára. Ha beletetted az uborkát, akkor csak megfogod a műanyagot és fel tudod hozni az üveg aljáról az uborkát. Ugye, milyen praktikus?