Gluténterápia

Az egyik legegyszerűbb és legfinomabb cukkini recept

A cukkini finom. A cukkini egészséges. A cukkininek nincs markáns íze, így jól lehet játszani a fűszerekkel, ha cukkinit készítesz. A cukkini gluténmentes, a cukkini laktózmentes, a cukkini vegán. A cukkinit gyorsan el lehet készíteni. A cukkini főételnek és köretnek is jó. Ugye, nem kell tovább sorolnom, miért remek zöldség a cukkini? 

Szombaton voltunk vásárolni és akciós volt a cukkini, így vettünk két szép közepes darabot. Kettőnknek ez bőven elég két étkezésre. És persze jön a kérdés, hogy mit is főzzünk belőle? Laci kitalálta, hogy paradicsomos-cukkinis valamit. 

Hozzávalók a paradicsomos-cukkinis valamihez, ami szerintünk az egyik legegyszerűbb és legfinomabb cukkini recept: 

  • két közepes cukkini,
  • kb. 1 dl sűrített paradicsom,
  • egy nagy fej vöröshagyma,
  • két-három gerezd fokhagyma,
  • 4-5 közepes paradicsom,
  • zöldfűszerek,
  • kevés olaj,
  • só és bors.

Elkészítés módja: 

Először is hámozd meg a hozzávalókat. Pucold meg a hagymát, a fokhagymát, hámozd meg a cukkinit. A paradicsom végeit kicsit vágd be, majd dobd forró vízbe és egy-két másodperc múlva vedd is ki. így gyorsan meg tudod pucolni a paradicsomot is. Merthogy a paradicsom héját nem emésztjük meg, jobb nem is belefőzni az ételbe. 

A hagymát éa a fokhagymát aprítsd fel, majd kevés olajon tedd wokba vagy seprenyőbe és párold meg üvegesre. Amíg a hagyma párolódik, darabold fel a cukkinit szimpatikus nagyságú darabokra. Majd ezeket is tedd a serpenyőbe. Keverd össze, sózd-borsozd meg. Használj annyi és olyan zöldfűszert, amennyit akarsz. Nálunk a párom készítette ezt az ételt, ő oregánót, bazsalikomot tett bele, meg egy kis majorannát.

Majd tedd bele a sűrített paradicsomot is. Ha nincs elég leve, akkor egy kis vízzel öntsd fel, de még véletlenül se lepje el a lé a zöldséget. Hagyd, hogy felforrjon, majd az egészet fedő alatt párold

Közben darabold fel a paradicsomot, majd tedd bele azt is a wokba. Ha úgy érzed, hogy már majdnem készen van, akkor vedd le a fedőt és hagyd, hogy kicsit elforrjon, besűrűsödjön a szósz. És már készen is van. 

Mi barnarizzsel ettük. És be kell valljam, egy kis parmezánt is reszeltünk rá, ami bizony nem tett neki rosszat. 🙂 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!