Gluténterápia

Veggie – a nyers vegán és gluténmentes bisztró

Update: 2018. december 22-én a hely bezárt!   Ha lehet valamire azt mondani, hogy valóban kellemes csalódás, akkor a Veggie-re mondhatom bátran: kellemes csalódás volt, a szó pozitív értelmében. Meglehetősen régen volt, hogy a környéken járva néztem ezt a helyet: Mannatural volt akkoriban a neve, ha jól emlékszem. Akkor is a jelenlegi helyén, Budapesten, az… Tovább »

Húsmentes rakott krumpli gazdagon – amitől hús nélkül is jól lakhatsz

Vasárnap igyekszem úgy főzni, hogy másnap tudjunk magunknak vinni ebédet. Ez a legegyszerűbb. Ha gluténmentes étkezést kell folytatnod, meglehetősen nehéz a mindennapos ebédet megoldani. A munkahelyi menzákon ez gyakorlatilag lehetetlen. Ha olyan helyen dolgozol, ahol nincs megfelelő étterem a közelben, akkor marad a rendelés. Ezzel is az a gond, hogy meglehetősen kevés ételszállító cég kínál… Tovább »

Tavaszi tekercs télen – avagy első kalandjaim a rizslappal

Ettél már tavaszi tekercset? Nagy valószínűséggel igen. Szinte minden kínai étteremben lehet választani a menüből. És mi volt benne? Na, ez az a kérdés, amire nagy valószínűséggel mindenki mást mond. Lehet, Te azt mondod, hogy csirkés ragu. Más meg azt, hogy zöldségragu. Hogy volt benne saláta, vagy hogy tele volt nyers uborkával. Lesznek, akik esetleg… Tovább »

Az egyik legegyszerűbb és legfinomabb cukkini recept

A cukkini finom. A cukkini egészséges. A cukkininek nincs markáns íze, így jól lehet játszani a fűszerekkel, ha cukkinit készítesz. A cukkini gluténmentes, a cukkini laktózmentes, a cukkini vegán. A cukkinit gyorsan el lehet készíteni. A cukkini főételnek és köretnek is jó. Ugye, nem kell tovább sorolnom, miért remek zöldség a cukkini?  Szombaton voltunk vásárolni… Tovább »

Van, amikor nem hihetsz a szemednek sem – veszélyek az éttermekben

Múlt héten egy érdekes street food bisztrót mutattam be, a Tökmag vegán bisztrót. Miközben azokat a sorokat írtam és olvasom most vissza, eszembe jutott, hogy milyen üde kivétel ez a hely, sok más helyhez képest.  Korábban már írtam róla, hogy miért nem jók az étlapok. Sajnos, a helyzet azóta sem változott, legalábbis ami az allergénekkel… Tovább »

Fokhagymás-olívás tészta – tagliatelle aglio e olio

Szerintem a fokhagymás-olívás tészta az egyik legnagyszerűbb dolog a világon. Szerencsére nem csak én gondolom így, mások is. Mint NCIS és NCIS LA rajongó, igyekszem nem kihagyni egyetlen részt sem a sorozatokból. Az egyik NCIS LA sorozatban pont volt szó erről a tésztáról. Ha már egy sorozatba beleteszik, akkor legalább a forgatókönyv írónak ízlik ez… Tovább »

Francia lecsó – könnyű, finom, gyors, egészséges

Francia lecsó, vagy eredeti nyelven ratatouille (ne aggódj, ha nem tudod kimondani, én simán ratatuj-nak ejtem, egymás közt simán megértjük) egy könnyű, egészséges, könnyen elkészíthető egytálétel. Az az igazság, hogy én kizárólag vegetáriánus verzióban készítem, de ha valaki ragaszkodik a húshoz, egy kis szalonnát tud alá pirítani.  Kis hazánkban ilyenkor, nyár közepén dúl a lecsószezon. Van,… Tovább »

Laci krumplis tarhonyája – hajdinából

Ismered a krumplis tarhonyát? Klasszikus, ízletes parasztétel. A paraszti élet körülményei között is könnyen elkészíthető volt, akár egy üstben is a szántóföld szélén. Rendkívül egyszerű elkészíteni. A gond csak ott kezdődik gluténérzékenyként, hogy meghallod a nevét: krumplis tarhonya. És vagy kapsz gluténmentes tarhonyát a boltban, vagy nem. Mondhatod persze, hogy meg lehet azt csinálni bármilyen gluténmentes… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!