Gluténterápia

Tejszínes zöldséges csicseriborsó

Ma voltam boltban. Természetesen elfelejtettem olivabogyót venni. Amikor hazajöttem, akkor döbbentem rá, hogy nincs itthon elég krumpli sem, így aztán a vegetáriánus provance-i rakott krumpli még kicsit várat magára.  Viszont vettem csicseriborsó-konzervet. Ez azért jó, mert nem kell 12 órán át áztatni a csicseriborsót, azonnal felhasználható és kevés főzés kell csak neki. Így aztán belenéztem… Tovább »

Majdnem serpenyős sült zöldség

Vettünk új serpenyőt. Az volt ráírva, hogy szabadon használható a sütőben. Így aztán arra gondoltam, hogy ki is próbálom és ezzel megúszok egy plusz edénymosogatást. Egyik este úgy döntöttem, hogy hajdinás zöldséget készítek másnapra. Legyen akkor ez, ugorjon a majom a vízbe! A múltkori mirelites zöldségnél az volt a gond, hogy a mirelit zöldség sok… Tovább »

Tojásos rizs vegetáriánus és vegán változatban is

Be kell, hogy valljam, Street Kitchen rajongók vagyunk. Egyszerű, finom, könnyen elkészíthető ételeket készítenek, amiket elég könnyen át lehet konvertálni gluténmentes verzióra. Ráadásul sokszor még a vegánosítás sem olyan bonyolult dolog. Egy remek tojásos rizs receptet találtunk nemrég, amit kicsit átszabtunk a saját ízlésünk szerint. És segítek elkészíteni vegán verzióban is, hogy aki nem eszi… Tovább »

Ha túl sok lencsét főztél…

Olyan persze nincs, hogy túl sok lencsét főzöl, de mégiscsak lehet. Állsz a konyhában és bánatosan nézel az edény aljára, merthogy sok a lencsefőzelék és épp senkinek sincs kedve megenni. Általában ilyen az elején fordul elő, amikor még nincs rutinod, hogy mennyi száraz lencséből mennyi szépen megdagadt és puha lencse lesz. Nincs semmi gond. Nekem… Tovább »

Töltött burgonya zöldborsókrémmel – a vegán vacsora

Töltött ez, töltött az, töltött amaz. Az a jó a töltött valamikben, hogy nagyon jól variálhatóak. A külső is sokféle zöldségből készülhet és a töltelék is számos összetevőből készíthető. Lehet vegán, lehet vegetáriánus és persze használhatsz húst is a töltelékbe. Na jó, azért eszembe jutott a töltött hús is, amikor a dagadóba egy szál kolbászt tesznek…. Tovább »

Vasgyúró vegánok ebédje – ha vitaminhiányod van, akkor ilyet egyél!

Itt az ősz, közeledik a tél. A friss zöldségek-gyümölcsök ideje lejárt. A bennük található vitaminokat, ásványi anyagokat nem mellőzheti a szervezetünk. Mit lehet ilyenkor tenni? Átállni az évszaknak megfelelő zöldségekre. Például a céklára.  Miért jó a cékla? Rengeteg hasznos vitamin és ásványi anyag található benne. Gazdag A, D, C vitaminokban. Azt is mondják róla, hogy… Tovább »

Rántás nélkül is van leves!

Nem is olyan régen azt hallottam, hogy minden leves alapja a rántás. Szerintem meg nem. Igaz, én nem végeztem szakácsiskolát, így nem tudom, hogy mi van megírva a nagy könyvben. az azonban biztos, hogy már évek óta rántás nélkül készítem a levest. Mielőtt rákérdeznél: de, tudok rántást csinálni! Még gyerekkoromban tanultam meg. Sőt, emlékeztek a… Tovább »

Gyors paradicsomos rizottó

A rizottó az egyik legkönnyebb étel, amit el lehet készíteni – feltéve, ha tudjuk, hogyan kell nekikezdeni. Ahogy azt korábban olvashattátok, nekem sem ez volt az első próbálkozásom. A múltkori tárkonyos rizottó sikerén felbuzdulva úgy döntöttem, hogy kipróbálom a paradicsomos verziót is. 20 perc alatt készen volt. Akkor erre már mondhatjuk, hogy gyors, nem? Na… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!