Gluténterápia

Köleskása – laktózmentes, gluténmentes, IR barát

Gyerekkoromban elég gyakran volt tejbegríz. Utólag már tudom, hogy ezzel nemhogy használtunk volna a fejlődésemnek, de ártottunk. Az ízét szerettem. Mióta megtudtam, hogy gluténérzékeny vagyok, nem készítek tejbegrízt. De mivel lehet helyettesíteni akkor a búzadarát, ha valami édesre vágyom vacsorára. Vagy reggelire. Vagy tízóraira. Elég sok minden van a kalapban, szerencsére:  zab – azt hiszem,… Tovább »

Lusta dödölle – egyszerűen finom!

Nemrég olvastam arról, hogy milyen zöldségnek pucoljuk meg a héját és melyek azok, amiket csak simán megmosunk és kicsit megdörzsölünk fogyasztás előtt. Ha jól belegondolok, akkor a krumplinak is meglehetősen vékony héja van, pláne, ha még újkrumpliként vásároljuk tavasszal. Igaz, hogy a tavasz még előttünk van, de amikor körbenéztem a hűtőben, formás, vékony héjú krumplikkal… Tovább »

Majdnem serpenyős sült zöldség

Vettünk új serpenyőt. Az volt ráírva, hogy szabadon használható a sütőben. Így aztán arra gondoltam, hogy ki is próbálom és ezzel megúszok egy plusz edénymosogatást. Egyik este úgy döntöttem, hogy hajdinás zöldséget készítek másnapra. Legyen akkor ez, ugorjon a majom a vízbe! A múltkori mirelites zöldségnél az volt a gond, hogy a mirelit zöldség sok… Tovább »

Tojásos rizs vegetáriánus és vegán változatban is

Be kell, hogy valljam, Street Kitchen rajongók vagyunk. Egyszerű, finom, könnyen elkészíthető ételeket készítenek, amiket elég könnyen át lehet konvertálni gluténmentes verzióra. Ráadásul sokszor még a vegánosítás sem olyan bonyolult dolog. Egy remek tojásos rizs receptet találtunk nemrég, amit kicsit átszabtunk a saját ízlésünk szerint. És segítek elkészíteni vegán verzióban is, hogy aki nem eszi… Tovább »

Ha túl sok lencsét főztél…

Olyan persze nincs, hogy túl sok lencsét főzöl, de mégiscsak lehet. Állsz a konyhában és bánatosan nézel az edény aljára, merthogy sok a lencsefőzelék és épp senkinek sincs kedve megenni. Általában ilyen az elején fordul elő, amikor még nincs rutinod, hogy mennyi száraz lencséből mennyi szépen megdagadt és puha lencse lesz. Nincs semmi gond. Nekem… Tovább »

Gyors paradicsomos rizottó

A rizottó az egyik legkönnyebb étel, amit el lehet készíteni – feltéve, ha tudjuk, hogyan kell nekikezdeni. Ahogy azt korábban olvashattátok, nekem sem ez volt az első próbálkozásom. A múltkori tárkonyos rizottó sikerén felbuzdulva úgy döntöttem, hogy kipróbálom a paradicsomos verziót is. 20 perc alatt készen volt. Akkor erre már mondhatjuk, hogy gyors, nem? Na… Tovább »

Finom gyors vacsi krumpliból

“Mit főzzek” – azt hiszem, ez minden háziasszonynak visszatérő kérdése. Ha Te szoktál főzni, akkor teljesen mindegy, hogy egy főre főzöl, vagy tizenötre. Ez a lehető legnehezebb kérdés, amit hétről hétre, esetleg napról napra meg kell válaszolni.  Anyám ezt a kérdést úgy oldotta meg gyerekkorunkban, hogy “közvéleménykutatást” végzett, hogy kinek mire fáj a foga. Aztán… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!