Gluténterápia

Paleo eperleves

Nyár van, meleg van. Szerinted van kedve órákon át konyhában főzni az ember lányának? Ha redszeresen olvasod a blogom, akkor talán rájöttél, hogy amúgy sincs nagy kedvem túl sok időt konyhában tölteni, nemhogy ilyen melegben. Számomra az étkezés a létfenntartás része. Enni kell. Ha pedig eszünk, az legyen finom, egészséges, antiallergén és készüljön el gyorsan. Ehhez… Tovább »

Lencseleves egyszerűen

Azt mondják, hogy újévkor lencsét kell fogyasztani, mert az nagy gazdagságot hoz. Ha ez mindenkinek valóban sok-sok pénzt jelentene, akkor azt hiszem, Magyarország a milliomosok országa lenne. Igaz, kevés embernek hoz szerencsét, mégiscsak az egyik hagyományos szilveszteri-újévi étel. Így aztán decemberben sokan rohamozzák meg a lencsetartó polcokat a boltokban, pláne, ha le is akciózzák. Újév… Tovább »

Tejszínes tárkonyos rizottó

A rizottó azért jó kaja, mert rengeteg mindent bele lehet tenni. A lényeg, hogy legyen benne rizs meg zöldség – na jó, akik megeszik a húst, nyugodtan tegyenek bele azt is. Én erre nem adok ötletet, maradok a vegetáriánus verziónál.  A másik fontos dolog, hogy egyszerre csináljuk meg a rizst a zöldséggel úgy, hogy végig… Tovább »

Finom gyors vacsi krumpliból

“Mit főzzek” – azt hiszem, ez minden háziasszonynak visszatérő kérdése. Ha Te szoktál főzni, akkor teljesen mindegy, hogy egy főre főzöl, vagy tizenötre. Ez a lehető legnehezebb kérdés, amit hétről hétre, esetleg napról napra meg kell válaszolni.  Anyám ezt a kérdést úgy oldotta meg gyerekkorunkban, hogy “közvéleménykutatást” végzett, hogy kinek mire fáj a foga. Aztán… Tovább »

IKEA étterem otthon

Mi sem egyszerűbb, mint ebédet főzni, ha van a közelben IKEA. Azt hiszem, nem titok, hogy szeretjük az IKEA-kaját. Ebben semmi rossz nincsen, hiszen minőségi alapanyagokból készülnek, ízletesek. Ráadásul gyorsan elkészíthetőek. Igyekszem arra figyelni, hogy mindig legyen itthon húsgombóc és zöldséges gombóc. És persze torta is.  Ehhez persze az kell, hogy lehetőleg rövid idő alatt… Tovább »

Gyors, finom olasz kaja

A főzés úgy kezdődik, hogy kinyitsz egy szakácskönyvet és kottából főzöl. Amikor már gyakorolod egy ideje ezt a tevékenységet, akkor elkezdesz új kajákat kitalálni. Ha valaki magasabb szinten űzi ezt a mesterséget, akkor remek szakáccsá, séffé válhat. Én itt még nem tartok. Viszont a modern kor vívmányait használom szakácskönyv helyett új receptek keresésére. Én is… Tovább »

Hogyan süss gluténmentes kenyeret?

Nem tudom, Te mennyire vágysz egy friss szelet, puha fehér kenyérre. Én szerettem előző életemben a finom, friss, fehér kenyeret. Több kellemes emlékem is van a finom, friss, fehér kenyérről. Egyszer Csehországban. Brno mellett kirándultunk. Brno mellett,  Veveri várában kemencében sült kis kenyérkét ettem, fokhagymával. Hogy is mondjam. Huh, de nagyon finom volt!! A mai… Tovább »

Igazi carbonara – ahogy én kaptam

Nem voltam jól hétvégén. Ráadásul akkor tört rám egy kis rosszullét, amikor éppen az ebédet kellett volna készíteni. 11 óra volt. Még jó, hogy addigra már kitaláltuk, hogy carbonara-t készítünk. Mert a carbonara finom! És könnyen, egyszerűen elkészíthető. Nagyjából negyed óra alatt! Így aztán a következő receptet a párom készítette el, tényleg kb. negyed óra alatt…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!